PRO-ENERGY Conference

Osmý ročník energetické konference – PRO-ENERGY CON 2018

Konference PRO-ENERGY CON se uskutečnila 15.-16. listopadu 2018 v Kurdějove u Hustopečí. I tento rok se sešli odborníci z různých oblastí energetiky, kteří diskutovali o tématech aktuálně rezonujících v tomto odvětví. Současný ročník se nesl v duchu nových trendů a technologií.

Partnery konference byli společnosti zvučných jmen, jako je Microsoft, Komerční banka, Arthur D. Little či Energon a další. Konference byla rozdělena do čtyř panelových diskusí na daná témata :

  • Market design energetických trhů
  • Energetika a průmysl 4.0
  • Smart a/anebo efektivně
  • Moderní paliva v dopravě

V rámci konference byl také prezentován i projekt START2ACT a jeho aktivity pro startupisty a mladé malé a střední podniky. Na konferenci také mimo jiné zaznělo, v rámci diskuse věnované otázkám energetiky v průmyslu, zda je v tomto odvětví upřednostňovaná společnost "gigant", která je mnohdy monopolní, a nebo menší firmy, které dokáží uvažovat více pružněji a dávají přednost startupům, které vnáší na trh inovativní technologie a nové nápady. Faktem zůstává, že existuje spousta společností, které mají zájem inovovat. Proč tedy nepropojit síly!?

Informace o tématických celcích konference, přednášejících i aktivních účastnících naleznete zde.

 

 

Tip of the day
Turn off your computer when you leave the office or during long meetings or lunch breaks (over 30 minutes). Do not leave it in Standby or Sleep regime in order to save energy.

Was it useful?